Zwembaddek-machine

Wat was de uitdaging voor High Tech Alliance?

Een belangrijke functie van een zwembadafdekking is het schoonhouden van het zwembad. Daarnaast houdt een afdekking warmte vast en geeft het een vorm van veiligheid. De zwembaddek-machine is een machine voor het maken dergelijke zwembad-afdeksystemen.

De door High Tech Alliance ontwikkelde zwembaddek-machine, voert de lamellen aan, zaagt deze op lengte en reinigt deze vervolgens. Daarna worden de lamellen gespreid en de einddoppen geplaatst en afgekit. De machine is zeer flexibel en kan zich snel omstellen naar een andere afmeting afdeksysteem. Zwembaden en de afdeksystemen zijn toch enigszins seizoen aankopen. Dit zorgt er voor dat in een korte periode veel en flexibel geproduceerd moet worden. Een typische high mix low volume productie.

Wat was de rol van High Tech Alliance?

High Tech Alliance pakt dit project op bij de conceptfase en gaat door tot en met inbedrijfstelling en nazorg. Belangrijke machine-eisen zijn, korte omsteltijden, hoge output, kleine footprint en natuurlijk van kwalitatief hoog niveau en betrouwbaar.

De eisen hoge kwaliteit en betrouwbaarheid zijn voor High Tech Alliance vanzelfsprekend. Er moet altijd voldoende ruimte geboden worden om een goede en betrouwbare machine te ontwikkelen en te bouwen. Na het voltooien van het functioneel concept werd er bepaald hoe we deze functionaliteiten zodanig kunnen comprimeren, dat deze passen binnen de footprint. Onze technici krijgen energie van uitdagingen die feitelijk niet kunnen. Zij weten de klant steeds te verrassen met creatieve ideeën, zodat een oplossing toch altijd weer mogelijk is.

Hoe verliep het project?

De periode van machine-oplevering viel nagenoeg gelijk met de aanvang van het product seizoen. Harde deadlines zetten een project altijd onder extra druk. Het spande erom of de machine op tijd geleverd kon worden. Om dit zeker te stellen zijn er door onze technici toch enige extra uren gemaakt. Als dan de machine alsnog op tijd geleverd kan worden geeft dit het projectteam een fijn gevoel.

De toegevoegde waarde van High Tech Alliance

Alle disciplines onder één dak en onder controle, dat was vanwege de harde oplever-deadline een belangrijke toegevoegde waarde van High Tech Alliance in dit project. Echter mag de technische creativiteit zeker niet onopgemerkt blijven. Kortom alle benodigde disciplines zijn aanwezig bij High Tech Alliance om technische maatwerkoplossingen te realiseren.

Het resultaat van de samenwerking

De zwembaddek-machine voldoet aan alle vooraf gestelde eisen en is opgeleverd tegen de deadline, maar op tijd. De klant is zeer tevreden met de machine en heeft als gevolg daarvan een tweede bestelling geplaatst. Deze machine is in principe gelijk, maar wordt ingericht voor een afwijkend type lamellen. Daarnaast is deze tweede machine natuurlijk aanzienlijk goedkoper, dit vanwege de al uitgevoerde ontwikkelingen en engineeringswerkzaamheden. High Tech Alliance ziet het plaatsen van een tweede opdracht als blijk van waardering voor eerder uitgevoerde werkzaamheden. Toch een bevestiging dat wij samen met de klant goede maatwerkoplossingen aandragen.

Benieuwd wat High Tech Alliance voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op en leg uw probleem voor. Wij zullen samen met u een oplossing vinden om uw productieproces te verbeteren.