Diensten High Tech Alliance

Consultancy & Innovatiecheck

High Tech Alliance beperkt zich niet enkel tot de realisatie van technische oplossingen, we gaan veel verder dan de techniek, dit begint al ver voor het ontwerp. In de voorbereidende fase laten we je kennismaken met de kracht van onze integrale aanpak. Waar nodig duiken we diep de processen in: we analyseren kansen, toetsen wensen en vergelijken mogelijkheden. Vervolgens maken we een vertaalslag naar efficiënte oplossingen. Dit analyseren gebeurt door het in kaart brengen van de huidige bedrijfs- en productieprocessen. Welke rendements-, milieu of snelheidsverbeteringen zijn er te behalen bij machines, producten en processen? Belangrijk is, de juiste aanpak bij het omzetten van een idee in een succesvolle innovatie, High Tech Alliance biedt advies en ondersteuning bij dergelijke innovatietrajecten.

Naast consultancy biedt High Tech Alliance een innovatiecheck. Dit is een procedure die we samen met de klant doorlopen. Met deze werkwijze achterhalen we of en waar winst te behalen is binnen het productieproces. Wanneer daar interessante onderwerpen uit voort komen, stellen we een business case op. Zo weet je als klant heel vroeg in het innovatietraject wat de kosten zijn, wat het oplevert en wat de terugverdientijd van de investering is.

Brainstorming & Conceptontwikkeling

Vanuit technisch oogpunt analyseren we de probleemstelling. Deze zetten we graag om naar een doelgerichte oplossing. In dit proces is brainstorming en conceptontwikkeling dan ook een belangrijke factor. Het concept vormt namelijk de fundamentele basis voor het verdere project.

Machinebouw en speciaalmachines

Met een gestructureerde projectaanpak, ontwikkelen en onderzoeken wij de conceptkeuzes die aansluiten op jouw productieproces, de gestelde eisen en met een optimale Return on Investment (ROI). Met benodigde proefopstellingen brengen we eventuele risico’s in kaart. Onze engineers leveren innovatieve oplossingen voor technische problemen en voorzien jou van strategisch en duurzaam advies. Zo zorgen we voor kostenbeheersing en minimaliseren we de risico’s - in beider belang.

Engineering

Wanneer een machine of gereedschap voor een specifieke functie nodig is, ontwikkelt High Tech Alliance dit speciaal voor deze toepassing. Wij hebben alle nodige expertise en technologieën in huis om jouw wens te vertalen in een concept en vervolgens uit te werken tot een machine of product. Voor ontwikkeling, engineering en realisatie ben je bij High Tech Alliance aan het juiste adres. Door onze eigen engineeringsafdeling worden deze creatieve ideeën omgezet naar realistische machines of bruikbare ontwerpen. Bij High Tech Alliance is de ontwikkeling en het construeren van complexe productiesystemen dankzij moderne 3D CAD-ontwerp- en simulatie software in goede handen. De realisatie van het project voeren we uit op basis van duidelijke eisen en een vastgesteld concept.

Manufacturing

Onze kracht ligt in het ontwikkelen van producten en het oplossen van productieproblemen. Na het analyseren van het probleem, bedenken we een creatieve oplossing en vertalen deze in een werkbaar ontwerp. De fabricage van machineonderdelen wordt uitgevoerd in onze eigen werkplaats aan de hand van de specificaties en tekeningen. Daarnaast maken we intensief gebruik van ons uitgebreid internationaal netwerk van componentenleveranciers en onderdelenproducenten.

Supply Chain Management

Een goede samenwerking is van essentieel belang. De wens van de klant nemen wij als uitgangspunt. Dit betekent dat we processen zo inrichten dat deze strategische en commerciële doelstellingen ondersteunen. Hieronder vallen de inkoop, planning en verwerving van standaard componenten en de uitbesteding van machineonderdelen in ons internationale netwerk van gespecialiseerde toeleveranciers.

Assembley & Testing

Voordat we de productiemachine op locatie bij de klant installeren, bouwen we deze eerst op in onze eigen werkplaats en stellen deze af. Hierna testen onze engineers zeer grondig alle machinefuncties in combinatie met de besturing. Hier komt werktuigbouwkunde, elektro- en besturingstechniek geïntegreerd samen tot een hightech totaaloplossing.

Installatie productiemachines

Medewerkers van High Tech Alliance komen de productiemachine installeren en stellen deze in bedrijf. Daarmee bieden wij de klant maximale ontzorging en een turn-key levering. Wij zorgen voor de machine, apparaat of installatie op maat waarmee onze klant een aanzienlijk beter bedrijfsresultaat kan realiseren. Naast machinebouw analyseren wij eveneens huidige processen. Waar zitten de knelpunten en wat moet er aangepast worden om meer rendement te behalen? Kortom: High Tech Alliance biedt de mechatronische oplossing die nodig is, van conceptontwikkeling tot turn-key machine.

Commissioning

Nadat de machine bij High Tech Alliance is geassembleerd en grondig getest, wordt deze vervoerd naar de productielocatie van de klant. Hier zetten we de machine op de juiste plaats en sluiten deze definitief aan voor productie. Opnieuw controleren we samen of de machine voldoet aan de eisen die vooraf gesteld zijn, zoals functionaliteit, kwaliteit, snelheid.

Service & Onderhoud

Periodiek onderhoud en controles zijn noodzakelijk aangezien de machine intensief gebruikt wordt. Met preventief onderhoud voorkomt High Tech Alliance problemen tijdens het productieproces van jouw machine. Dankzij slimme sensoren in de machine of installaties wordt de conditie van de machine geregistreerd. Zo wordt correctief onderhoud, predictive maintenance (voorspelbaar onderhoud). Dit maakt het voor High Tech Alliance mogelijk om nog beter service en onderhoud te verlenen, gericht op het voorkomen én beperken van machine-stilstand.

Robotics

Dankzij de jarenlange kennis en ervaring van High Tech Alliance zijn wij in staat innovatieve oplossingen op maat te leveren, hier is robotica ook een onderdeel van. Automatisering en robotisering zal in de toekomst een steeds grotere rol innemen. Wij helpen graag bij het ontwikkelen van nieuwe en efficiënte oplossingen of om reeds bestaande productieprocessen te optimaliseren.